Door Liesbert Lubberink op 8 april 2014

Vooravond

Terwijl de natuur op springen staat en de lente zwaar in de lucht hangt gaat er een nieuwe gemeenteraadsperiode in Staphorst van start. De samenstelling van de raad is iets gewijzigd, CDA een zetel winst en Gemeentebelangen een zetel verlies. En de laatste heeft er uiteindelijk 2 verlieszetels van gemaakt. Jan Talen heeft zich afgesplitst en gaat door als de Talengroep.
Ook zijn er veel nieuwe gezichten, nieuwe rollen en nieuwe taken.
Gekscherend heb ik gezegd dat ik ook maar aantekeningen ga maken de komende 4 jaar.
De burgemeester heeft al een boek geschreven, een scheidend wethouder gaat er een schrijven, dan kan een zittend raadslid toch niet achterblijven?
Dit wordt mijn tweede periode als raadslid en ik betrap me er op dat ik soms denk in periodes van 4 jaar.
Ja, en wat gaan de komende 4 jaar brengen?
Ik hoop op veel tolerantie. Dat hebben we hard nodig. Tolerantie als inwoners van Staphorst, als inwoners van Nederland, als inwoners van Europa en als bewoners van deze aardbol.
The Lau van de Scène verwoordde dat lang geleden al in een prachtig lied.

Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen.

De tijd zal het leren…

Liesbert Lubberink, 07-04-2014

Liesbert Lubberink

Liesbert Lubberink

Soms komen er dingen op je pad, die je niet wilt en kunt negeren. Mijn leven is begonnen op een boerderij aan de Lankhorsterweg in 1963. Voor activiteiten en onderwijs waren wij gericht op IJhorst. Kernwoorden uit mijn jeugd zijn actief, respect, discussie en vrouw en gezin. Na het VWO in Meppel te hebben doorlopen

Meer over Liesbert Lubberink