Persbericht

19 mei 2022

De afdeling Staphorst van de PvdA heeft een nieuwe voorzitter. Erik Nobel is de man die de komende jaren de afdeling gaat leiden. Erik is nieuw in de gemeente Staphorst, maar hij is zeker niet nieuw binnen de PvdA. In de gemeente Voorst is Erik 15 jaar politiek actief geweest binnen het samenwerkingsverband van de PvdA en Groen Links. Een samenwerkingsverband waar anno 2022 op landelijk niveau over gediscussieerd wordt. Ook in de gemeente Staphorst heeft de plaatselijke afdeling de ambitie de plek te zijn voor alle progressieve stemmers in de gemeente.

Erik is in Staphorst terecht gekomen, doordat zijn partner benoemd is als dominee in IJhorst. Aangezien het voor een baan bij de landelijke organisatie van vakbond CNV niet zo veel uitmaakt of er in Terwolde of in IJhorst gewoond wordt, is natuurlijk gauw de keuze gemaakt om in IJhorst te gaan wonen. Erik is het gewend om zijn werkzaamheden aan te passen aan die van zijn vrouw. Door part-time te werken heeft hij hij veel tijd aan de kinderen kunnen besteden.

In de Voorster periode zit fractievoorzitter Erik met de PvdA-GL-combinatie zowel in de coalitie als in de oppositie. Aan ervaring ontbreekt het hem dus niet. Zijn specialiteiten zijn vervoer, milieu, afval, veiligheid en brandweer, maar een fractievoorzitter krijgt overal mee te maken. Veel tijd besteedt Erik aan zaken rondom asielzoekers en statushouders. Echter, het zijn integriteitskwesties die hem het meest raken. Uiteindelijk leidt een integriteitskwestie er toe dat Erik de keuze maakt om met zijn fractie weg te blijven bij de installatie van een nieuw college. De problemen waarvoor de Voorster fractie met het statement wil waarschuwen doen zich later in volle hevigheid voor, aldus Erik.

Wat zijn de eerste ervaringen van Erik met de gemeentepolitiek in de gemeente Staphorst? Hij vindt het gemeentelijk raadswerk opmerkelijk georganiseerd. Hij is van mening dat de besturen van de afdelingen een veel belangrijkere rol moeten spelen in het politieke spel. En zo heeft Erik nog wel enkele specifieke aandachtspunten waar hij de komende tijd mee aan de gang wil.

Afgelopen winter is de nieuwe voorzitter al volop ingezet voor de campagne in het kader van de gemeenteraadsverkiezing. Hij geeft aan dat met weinig mensen veel gedaan is. De ene zetel is in ieder geval behouden. De komende jaren zal de PvdA-Staphorst van zich doen laten spreken, dat lijkt vanzelfsprekend