Fractie voorzitter

Liesbert Lubberink

.......

Soms komen er dingen op je pad, die je niet wilt en kunt negeren.

Mijn leven is begonnen op een boerderij aan de Lankhorsterweg in 1963. Voor activiteiten en onderwijs waren wij gericht op IJhorst. Kernwoorden uit mijn jeugd zijn actief, respect, discussie en vrouw en gezin.
Na het VWO in Meppel te hebben doorlopen ben ik het huis en de gemeente Staphorst uitgegaan om te studeren. In de studie welzijnsbeleidsvraagstukken heb ik me met name verdiept in plattelandsontwikkeling en vrouwenemancipatie.
Toch ben ik na de studie gaan werken in de asielzoekerssector. Humane opvang en helder beleid waren belangrijk in mijn werk als voorlichtster en beleidsmedewerker. Dit werk heb ik 10 jaar gedaan. Vanaf 1992 woon ik weer met veel plezier in de gemeente Staphorst, in IJhorst met partner en 4 zonen.
Toen was het tijd voor weer een stap. Dit keer niet op de actieve arbeidsmarkt, maar richting gezin en vrijwilligerswerk. Ik werd bestuurslid van de dorpsraad en toen is mijn interesse voor de Staphorster samenleving weer aangewakkerd. Via school, sportvereniging en dorpsraad raakte ik bij veel plaatselijke issues betrokken.
Momenteel ben ik werkzaam in het onderwijs, na een bijscholing, als leerkracht basisonderwijs. Het is een boeiend vak.
Dat ik nu kies voor een nieuwe grote klus, namelijk kandidaatstelling voor de PvdA in Staphorst, is dat ik geloof in het credo “Elke verandering biedt nieuwe kansen”.
Ik ben tenslotte beleidsmatig geschoold en ik denk dat het raadslidwerk mij veel voldoening en lering kan geven. De PvdA voelt daarbij als een passende jas.