Door Liesbert Lubberink op 1 oktober 2013

Houdt God van Vrouwen

Houdt God van Vrouwen
Een partijgenoot attendeerde mij erop, nog dank daar voor. De documentaire over een mevrouw uit Rouveen die moeite heeft met haar kerk, Houdt God van Vrouwen, werd afgelopen zaterdagavond uitgezonden op tv.
Ik heb een uur aan de buis gekluisterd gezeten.  De documentaire is een prachtig portret van een heel sterke, krachtige vrouw. Ik was ontroerd en ontzet.
Maar wat heeft zo’n documentaire te maken met mijn werk als raadslid voor de PvdA in Staphorst. Ten eerste voelen rode vrouwen een sterke solidariteit met alle vrouwen. Ten tweede bevestigde de documentaire mijn strijd tegen seperatisme. Maar bovenal wil ik via deze blog kwijt dat in de politiek in Staphorst wel vrouwen zijn doorgedrongen. En ik moet me al sterk vergissen maar wij vrouwen praten volmondig mee. Ook met de mannelijke raadsleden van de SGP.
Ik hoop van harte dat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen nog meer vrouwen op een verkiesbare plaats komen. En misschien is het wel al tijd voor de eerste vrouwelijke wethouder.
Maar Hilligje, ik ben zo vrij om je bij de voornaam te noemen, daarmee is jouw strijd niet gestreden. Jij strijdt een eenzame strijd en daar kan ik je  niet bij helpen. Tegen mij wordt ook gezegd, wat jij doet is prima, maar onze vrouwen willen dat niet. Ik ben een buitenstaander.
Ik beloof je dat ik zal blijven strijden voor vrouwen- en homo-emancipatie.
De PvdA gedachte stoelt op solidariteit, respect, veiligheid en inclusiviteit.
Dus samen, met respect leven en laten leven.

Liesbeth Lubberink, 01 okt 2013

Liesbert Lubberink

Liesbert Lubberink

Soms komen er dingen op je pad, die je niet wilt en kunt negeren. Mijn leven is begonnen op een boerderij aan de Lankhorsterweg in 1963. Voor activiteiten en onderwijs waren wij gericht op IJhorst. Kernwoorden uit mijn jeugd zijn actief, respect, discussie en vrouw en gezin. Na het VWO in Meppel te hebben doorlopen

Meer over Liesbert Lubberink