PvdA ook actief in de Waterschapsverkiezingen

15 februari 2019

Waterschapsverkiezingen

 

Eens per vier jaar verkiezingen zijn er waterschapsverkiezingen. De volgende waterschapsverkiezingen vinden plaats op 20 maart 2019. Deze verkiezing vindt gelijktijdig plaats met de verkiezingen voor Provinciale Staten. Met de waterschapsverkiezingen worden de nieuwe leden voor de Algemene Besturen van alle 21 waterschappen gekozen.

Gerrit Jan Zomer is actief verkiesbaar voor het waterschap in onze regio. In de afgelopen bestuursvergadering heeft hij het volgende gezegd over zijn deelname aan deze verkiezingen:

Wat is Water Natuurlijk?

Landelijk de grootste partij bij de waterschapsverkiezingen en ook in ons gewest de grootste. Het Waterschap Drents Overijsselse Delta kent 29 te verdelen zetels. 8 zijn er ‘geborgd’ voor, daar wordt niet over gestemd. En 21 kunnen verdeeld worden. Op dit moment heeft Water Natuurlijk 5 zetels van die 21.

Het is een eigen partij, de gróene waterpartij. Dus als ik gezegd heb dat PvdA, D66, en Groen Links daarin samenwerken, dan behoeft dat enige nuancering: je bent gewoon lid van deze partij. Een officiële samenwerking is er niet. Maar het programma van WN ligt kennelijk  zo goed en herkenbaar voor burgers, dat verschillende stromingen zich daar wel in herkennen.

In ieder geval hebben D66 en Groen Links afgezien van een eigen lijst met de waterschapsverkiezingen. Ook de PvdA (al is dat voor het Drentse deel, het voormalig waterschap Reest en Wieden wel voor het eerst) heeft besloten niet met een eigen lijst te komen.

In plaats daarvan heeft de PvdA onder haar leden aandacht gevraagd voor de mogelijkheid om mee te dingen voor een plek op de kieslijst. Daar heb ik aan meegedaan.

De mensen op de kieslijst staan niet met een ‘kleur’ vermeld. “

Voor meer informatie over Water Natuurlijk klikt u op de onderstaande link.

https://waternatuurlijkdodelta.nl/