Door Liesbert Lubberink op 6 maart 2014

Internationale vrouwendag

Internationale Vrouwendag
Een belangrijke dag voor vrouwen en meisjes over de hele wereld.
Komende zaterdag, 8 maart 2014 wordt deze dag weer gevierd. Ook door mij, op mijn eigen manier, in Staphorst.
(Mannelijke) journalisten vragen ons regelmatig of wij, de twee vrouwelijke raadsleden van Staphorst, een verschil maken in de raad. Wij ontkennen dat, omdat wij ook niet weten hoe het voor ons raadswerk was en het ook te veel eer zouden vinden. Mannen die hiernaar gevraagd worden, ontkennen het ook. Volgens mij stiekem ook een beetje om niet toe te hoeven geven dat vrouwen wel degelijk een verschil kunnen maken. Ik denk namelijk dat ieder mens uniek is, maar dat in onze samenleving vrouwen nog steeds andere invalshoeken hebben als mannen. Zolang vrouwen kinderen baren en zogen en zolang vrouwen geweigerd worden op posities puur alleen omdat ze vrouw zijn is er een verschil. Het eerste is biologisch te verklaren, het tweede is voor mij niet te verklaren.
Ik ben een vrouw die zich met plezier beweegt in de Staphorster politiek en ben zeker geen radicale barricadevrouw. De afgelopen 4 jaar heb ik de vrouwenemancipatie niet op de agenda gezet. Dat ben ik wel van plan, als ik de kans krijg de komende 4 jaar.
Vandaar dat ik dit jaar Internationale Vrouwendag vier in Staphorst. Wij, enkele rode vrouwen uit Staphorst, gaan zaterdag rozen uitdelen aan vrouwen in Staphorst.
Ze hebben het verdiend. Alle vrouwen in Staphorst.
05-03-2014, Liesbert Lubberink

 

Liesbert Lubberink

Liesbert Lubberink

Soms komen er dingen op je pad, die je niet wilt en kunt negeren. Mijn leven is begonnen op een boerderij aan de Lankhorsterweg in 1963. Voor activiteiten en onderwijs waren wij gericht op IJhorst. Kernwoorden uit mijn jeugd zijn actief, respect, discussie en vrouw en gezin. Na het VWO in Meppel te hebben doorlopen

Meer over Liesbert Lubberink