Door Liesbert Lubberink op 23 september 2013

IJhorst blijft

Een film over IJhorst, zo maar een dorp. De maker Willem van de Linde, vroeg of hij me mocht interviewen voor de film. Omdat ik inwoonster ben, omdat ik in de dorpsraad (de initiatiefnemer van de film) heb gezeten, omdat ik raadslid ben in Staphorst, omdat mijn hele gezin (4 zonen, man en hond) actief is in het dorp, kortom omdat ik Liesbert Lubberink ben.

Dat voelt wel raar en toen op donderdag 19 september 2013 de première was, was ik een beetje zenuwachtig. Wat had ik allemaal gezegd en wat had Willem daar van gemaakt. Nou, het was Willem toevertrouwd. Hij heeft een prachtige film gemaakt en mijn bijdrage heel mooi verwerkt in het geheel.

Maar bovenal is het een statement. IJhorst is een dorp waar het goed toeven is en, al vind ik het een vreselijk woord, het is een voorbeeldige participatiesamenleving. Helaas voor de gevestigde orde horen daar eigen denkbeelden en werkwijzen bij. Niet altijd volgzaam dus.

IJhorst, blijf alsjeblieft vooral een klein beetje rebels.

Liesbert Lubberink, 23-09-2013

 

Liesbert Lubberink

Liesbert Lubberink

Soms komen er dingen op je pad, die je niet wilt en kunt negeren. Mijn leven is begonnen op een boerderij aan de Lankhorsterweg in 1963. Voor activiteiten en onderwijs waren wij gericht op IJhorst. Kernwoorden uit mijn jeugd zijn actief, respect, discussie en vrouw en gezin. Na het VWO in Meppel te hebben doorlopen

Meer over Liesbert Lubberink