12 augustus 2015

Boos!

 

Ik word niet snel boos. Maar soms….. moet het gewoon.
Gemeentebelangen speelt niet eerlijk. De afgelopen raadsperiode, toen Gemeentebelangen nog in het college zat en dus wethouder J. Talen mocht leveren, zeiden ze op alles ja en amen. Zo ook op het idee van de SGP een preventieve dwangsom op overtredingen tijdens evenementen in te stellen.
Nu, na een interne ruzie en splitsing, probeert Gemeentebelangen weer zieltjes te winnen door te spreken van betutteling. Het spreekt van een soort brutaliteit om zo te protesteren tegen hun eigen politieke besluitvorming.
Ik ben in de politiek gegaan om bepaalde principes te kunnen vertegenwoordigen. Dat doe ik met hart en ziel. Ik hoop, door betrouwbaar en oprecht te zijn en door het gedachtengoed van de PvdA dat gebaseerd is op solidariteit, eerlijk delen en verdraagzaamheid, de belangen van alle inwoners van de gemeente Staphorst te behartigen.
En ja, soms heeft IJhorst bij mij ook zeker een streepje voor.
En ja, wij, PvdA Staphorst, zijn altijd tegen deze preventieve dwangsom geweest.
Maar wat Gemeentebelangen nu doet is meten met twee maten en dat is niet correct. Wat mij betreft kunnen ze het nog goed maken en flink zijn door in de gemeenteraad voor te stellen de preventieve dwangsom terug te draaien. Zodat de preventieve dwangsom voor alle evenementen wordt afgeschaft en niet alleen in IJhorst tijdens het Rieverster feest.
Wat een goede sier zouden ze dan maken.