2 maart 2015, om 22:00, Ochterop Meppel | Ochterop Meppel

Debat op 2 maart in Meppel over ‘Werk voor jongeren’

Debat op 2 maart in Meppel over ‘Werk voor jongeren’

De Partij van de Arbeid organiseert op 2 maart een openbare bijeenkomst over werk voor jongeren. In een Lagerhuisopstelling debatteren jongeren, werkgevers en politici met elkaar. Het zal gaan over de mogelijkheden om in de regio te voorzien in voldoende en passend werk, zodat de jongeren die dat graag willen, hier kunnen werken. Werkgevers vertellen waar zij op letten bij werving van personeel. Jongeren brengen in waar hun voorkeuren naar uit gaan.
De bijeenkomst wordt gehouden in de foyer van Schouwburg Ogterop in Meppel en begint om 20.00 uur.

Deelnemende werkgevers zijn onder andere Eddy Veenstra uit Meppel, directeur van de RENDO en Janet van der Wal van uitzendbureau Flexwurk uit Heerenveen, tevens bestuurslid van de Rode Ondernemers.
Politici die aan het debat deelnemen zijn Agnes Jongerius, voormalig FNV-voorzitter en nu lid van het Europees Parlement, waar zij zich onder meer sterk maakt voor de bestrijding van de jeugdwerkloosheid in Europa. Verder Ard van der Tuuk, Drents gedeputeerde voor werkgelegenheid en Tijs de Bree, fractievoorzitter van de PvdA in Provinciale Staten van Overijssel.
Ook het publiek neemt aan de discussie deel.
Het geheel staat onder leiding van Jaap Kuin, vroeger wethouder van Assen.

De organisatie is in handen van de PvdA-afdelingen in De Wolden, Meppel, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld en Zwartewaterland.